NavMenu

Nova zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu biće završena do kraja marta 2018. - Slede tenderi za nabavku medicinske opreme

Izvor: eKapija Utorak, 08.08.2017. 15:52
Komentari
Podeli
Zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu trebalo bi da bude završena do kraja marta sledeće godine, a uskoro se očekuje tender za nabavku medicinske i nemedicinske opreme, rečeno je danas (8. avgusta 2017. godine) nakon što su član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Bogdan Živanović obišli objekat nove zgrade.

Nova zgrada Hitne pomoći na Bulevaru patrijarha Pavla prostiraće se na 5.300 metara kvadratnih, u njemu će biti pedijatrijska hitna služba, ambulanta za odrasle i sobe za reanimaciju i opservaciju. Predviđeno je i mesto za stomatološku ordinaciju i sve vreme otvorenu apoteku. Kol-centar biće povezan sa svim kolima Hitne pomoći u gradu i okolini, ali i zdravstvenim ustanovama u celoj Srbiji, a imaće i edukativni centar, koji će moći da se pretvara u prostor sa 200 kreveta, u slučaju elementarne nepogode ili zaraznih bolesti, navedeno je u saopštenju novosadske uprave.

- Grad Novi Sad i Pokrajina su veoma zadovoljni dinamikom radova, a izvođač Graditelj NS poštuje rokove izgradnje i ukoliko nastave ovim tempom, objekat bi mogao biti završen i pre roka. Do kraja marta sledeće godine zgrada bi trebalo da bude predata na upotrebu Zavodu za hitnu medicisku pomoć, a to nam otvara i nove mogućnosti jer će se u staru zgradu Zavoda preseliti deo Limanskog Doma zdravlja u kojem će početi temeljni radovi finansirani sredstvima Republike Srbije - rekao je Horvat.

Kako je precizirao, već su počeli instalacioni radovi, radi se grejanje, vodovod i kanalizacija, a uskoro će početi i izgradnja mreže optičkih kablova za povezivanje kompjutera. Ono što je ostalo da se odradi jesu priključci za struju, vodu, grejanje i kanalizaciju kako bi sređivanje eksterijera i spoljni radovi mogli nesmetano da se obavljaju. Uskoro će se, prema njegovim rečima, raspisivati i tenderi za nabavku medicinske i nemedicinske opreme kako bi Novosađani dobili potpuno opremljenu zgradu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć do kraja marta sledeće godine.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Bogdan Živanović naglasio je da će se u novoj zgradi raditi i prehospitalno zbrinjavanje pacijenata iz oblasti hitne medicinske pomoći što je jedna od pogodnosti u radu Hitne pomoći.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.