NavMenu

Vršac ponovo izrađuje dokumentaciju za olimpijski i dečiji bazen pored jezera

Izvor: eKapija Petak, 04.08.2017. 12:19
Komentari
Podeli
(Foto: Snapper 68/shutterstock.com)
Nakon mnogobrojnih najava prethodnih godina, Vršac bi u narednom periodu mogao da konačno dobije dugoočekivane otvorene bazene nadomak jezera.

Otvoreni bazeni u Vršcu nalaziće se u kompleksu rekreativne zone oko jezera, a planirana je izgradnja olimpijskog i dečijeg, sa pratećim tehničkim prostorom. Na ovom prostoru ranije je izgrađena bazenska školjka olimpijskog bazena dimenzija 50*25 metara, sa dubinom od dva metra, ali su radovi zaustavljeni, zbog odstupanja položaja objekta olimpijskog bazena na lokaciji. Nakon toga, izrađen je novi Urbanistički projekat (u junu 2017. godine), na osnovu koga se projekat sada nastavlja.

Trenutno je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije, a taj posao je, nakon sprovedenog tendra, poveren Nikoli Milojeviću, arhitekti iz Jagodine, sa kojim je 18. jula Grad Vršac potpisao ugovor.

Ugovorena vrednost izrade tehničke dokumentacije je 1,150 miliona dinara, a rok za izradu 35 dana od dana potpisivanja ugovora.

Iz novog urbanističkog projektaIz novog urbanističkog projekta
Planirane dimenzije dečijeg bazena su 10*15 m, sa dubinom vode 33-50 cm. U bazenu će biti postavljene vodene igre i druga oprema za zabavu dece. Bazenska školjka se oblaže PVC membranom.

Premda se završetak olimpijskog bazena u Vršcu najavljuje nekoliko godina unazad, i dalje nije poznato kada će Vrščani moći da uživaju na tom kompleksu. U lokalnoj samoupravi eKapija danas nije uspela da dobije odgovor za kada je tačno planiran nastavak radova.


U Vršcu je, inače, tokom ove godine planirano nekoliko kapitalinih investicija, o čemu je naš portal pisao početkom godine, a tada su najavljena i značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu. Za kapitalne investicije iz budžeta grada je u 2017. planirano ukupno oko 287 miliona dinara. Između ostalog, novac će biti uložen i u drugu fazu izgradnje otvorenog olimpijskog bazena - 24,7 miliona dinara, rečeno je ranije za naš portal.

Izgradnja bazena deo je projekta kompletnog uređenja turističkog kompleksa jezera u Vršcu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.