NavMenu

Do kraja 2017. niče saobraćajnica na Loznom kalemu - Investitore čeka još 15ha kod Niša

Izvor: Južne vesti Utorak, 01.08.2017. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Da bi povećao turistički promet u Nišu i Niškoj Banji i stvorio uslove za nove investicije na Loznom kalemu, Grad Niš će do kraja godine izgraditi saobraćajnicu i trotoar na ovoj lokaciji. Očekuje se da tu bude izgrađen akvapark, kao i hala filipinske kompanije IMI, a plan gradske vlasti je da taj deo Niša postane turističko-poslovni i rekreativni lokalitet.

Izgradnju trotoara i saobraćajnice na "atraktivnoj lokaciji" Lozni kalem, na samom ulazu u Nišku Banju, zajedno finansiraju Grad i Ministarstvo privrede sa oko 178 miliona dinara, kaže Milan Ranđelović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER).

Od tog iznosa se iz gradskog budžeta izdvaja 104 miliona. Ako sve bude išlo po planu, uskoro će biti raspisana javna nabavka, dodaje, a do kraja godine bi trebalo da se završi posao.

- Ne pričamo samo o delu koji je u vezi sa IMI i delu oko akvaparka, nego čitavom prostoru od 30 hektara koji će nakon završetka projekta biti kompletno infrastrukturno opremljen i promeniti izgled i konkurentnost te lokacije - dodaje Ranđelović.

Od 30 hektara kolika je površina Loznog kalema, priča Ranđelović, polovinu bi trebalo da zauzmu akvapark i kompanija IMI. Ostatak prostora biće slobodan za nove investicije, dodaje.


- Jedan veliki kompleks - oko sedam hektara, namenjen je za turističko-rekreativno-poslovne sadržaje - hotele, apartmane, poslovni prostore, zdravstvene centre. Za istu namenu su određena i dve manje celine - po dva hektara, a postoji još jedna parcela od oko 4ha, koja ima poslovno-proizvodno-trgovinsku namenu. Ona je između kompanije IMI i pruge - objašnjava Ranđelović.

Podsetimo, na Loznom kalemu je planirana izgradnja akvaparka, koji bi trebalo da ima otvoreni i zatvoreni deo i sve prateće sadržaje. Na pomenutoj lokaciji je nedavno i filipinska kompanija IMI dobila građevinsku dozvolu za izgradnju svojih hala, a trebalo bi da one budu završene do jula naredne godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.