NavMenu

Novi Sad u obnovu Spensa ulaže 52,5 miliona dinara - Uskoro studija izvodljivosti za akvapark i hotel

Izvor: eKapija/Danas Petak, 28.07.2017. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Srdjan Randjelovic/Shutterstock)
Renoviranje hola kod zatvorenog bazena Javnog preduzeća Sportski i poslovni centar Vojvodina (Spens), kao i rekonstrukcija postojećih i izgradnja dve nove svlačionice je u toku. Grad u uređenje Spensa ove godine ulaže 52,5 miliona dinara, odnosno blizu 500.000 EUR.

- Spens mora ostati simbol Novog Sada. To je stav gradonačelnika Miloša Vučevića, Gradskog veća, i rukovodstva Spensa. Deset miliona dinara, koji se ulažu u uređenje svlačionica i hola zatvorenog bazena, nije jedino ulaganje. Takođe, uloženo je 10 miliona dinara u renoviranje i modernizaciju svlačionica ledene dvorane. Grad će sa 7,5 miliona dinara finansirati sanaciju kanalizacije u objektu, koja nije menjana 36 godina. Pokrajinska vlada obezbedila je 15 miliona dinara za postavljanje rasvete, čime ćemo ostvariti ozbiljne uštede. Ministarstvo turizma obezbedilo je 10 miliona dinara za uređenje bazena na Sajmištu - izjavio je Milan Jarić generalni direktor Spensa.

U starim svlačionicama biće zamenjene pločice, a na podu i zidovima renoviran i osposobljen postojeći prostor za tuširanje. Sve kabine biće opremljene modernim tuševima. Garderobni ormani u starim svlačionicama biće zamenjeni novim, modernim, plastificiranim, nerđajućim, koji će biti postavljeni i u novim svlačionicama. Ukupno će biti postavljeno 248 ormana, a biće postavljena i nova ogledala, klupe i police. Takođe, biće ugrađen i veći broj utičnica za fen.

Svi sadržaji će biti jasno obeleženi, kao i putanje za korisnike. Renoviranje Spensa podrazumeva i poboljšanje ventilacije i ugrađivanje nove vodovodnih i kanalizacionih cevi, ali i farbanje i čišćenje svih metalnih i staklenih delova u pristupnom holu. U holu se takođe menja spušteni plafon i vrši se ugradnja nove led rasvete, postavljaju se nove garniture za sedenje, table sa infografikom kao i nov led televizor, kako bi korisnicima bazena boravak bio što prijatniji, piše list Danas.


U narednom periodu bi, takođe, trebalo da bude poznato da li je i na koji način moguće da uz Spens bude izgrađen akvapark i hotel. Izrada studije izdvoljivosti tog projekta (o kome se odavno govori) poverena je u maju Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.