NavMenu

Kineska komora dovodi 500 privrednika u Beograd

Izvor: Tanjug Petak, 28.07.2017. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: crystal51/shutterstock.com)
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa predstavnicima Međunarodne privredne komore Kine za privatni sektor (CICCPS), a njen predsednik Sun Janjun najavio je da će u Beogradu organizovati forum na kome će učestvovati 500 privrednika iz Kine kako bi se upoznali sa potencijalima Srbije.

- Srbija je veoma bitna država na političkom planu "Pojas i put", želimo da steknemo uvid u sve mogućnosti saradnje posebno u oblasti turizma i građevinskoj industriji, zbog čega u Beogradu organizujemo forum na kome će učestvovati 500 privrednika iz Kine, koje ćete moći da upoznate sa svim potencijalima Srbije - naglasio je Sun Janjun.

Nikolić je pozdravio inicijativu Međunarodne privredne komore za privatni sektor da se poveže sa srpskim kompanijama sa ciljem realizacije zajedničkih projekata, u interesu i srpskih i kineskih građana, saopšteno je iz saveta.

- Mogućnosti saradnje Srbije i NR Kine su velike, od ulaganja u infrastrukturu, saobraćaj, energetiku, turizam, proizvodnju hrane. Naša država podstiče investitore, potpuno je otvorena za saradnju, Srbija ima sve uslove da se u njoj proizvodi roba za sva tržišta, čak i za Kinu - ocenio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, i mogućnosti kineskih građevinskih kompanija u Srbiji su ogromne.


- Imamo puteve koje treba izgraditi, za nas je posebno značajna izgradnja pruge Beograd-Budimpešta, ali razmatramo i mogućnost modernizacije i obnove drugih pruga, posebno pruge Beograd- Sarajevo, a u turističkoj ponudi imamo banjski i zdravstveni turizam, koji je velika šansa za oporavak i lečenje našeg stanovništva - istakao je Nikolić.

Sun je naveo da Međunarodna privredna komora za privatni sektor (CICCPS), prva privatna privredna komora osnovana u NR Kini, da broji preko 500 članova, a njene članice su srednja i velika privatna preduzeća, poput kompanije za onlajn trgovinu Alibaba i fabrike automobila Džili, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.