NavMenu

Maksimalna brzina na autoputevima u Srbiji uskoro 130 kilometara na sat?

Izvor: Tanjug Sreda, 26.07.2017. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Freedom Studio/shutterstock.com)
Maksimalna brzina na autoputevima u Srbiji mogla bi da bude povećana na 130 kilometara na sat, kaže potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je izjavila da podržava najavljenu meru MUP-a da se vozačima meri srednja brzina na autoputu, ali i da će predložiti da se maksimalna brzina na autoputu poveća sa 120 na 130 km na sat, kao što je u evropskim zemljama.

- Svaka mera koja može da pomogne da imamo veću bezbednost saobraćaja je dobrodošla - navela je Mihajlović.

- Kako reče direktor Koridora Srbije - uskoro ćemo imati najmoderniji autoput. Možda treba, takođe, razmišljati i da dođemo na evropsku brzinu za autoputeve, a to je 130 km na sat - naglasila je ministarka.

Mihajlović je rekla da Srbija može da poveća tu brzinu na autoputu pošto se puno ulaže u održavanje.

- Imamo, zaista, moderan autoput i pokrenuću to pitanje - dodala je.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.