NavMenu

Deonica Srpska kuća-Levosoje na Koridoru 10 gotova u novembru

Izvor: RTS Sreda, 26.07.2017. 10:04
Komentari
Podeli
(Foto: Stockr/shuttersdtock.com)
Deonica Srpska kuća–Levosoje u dužini od 8,06 kilometara na južnom kraku Koridora 10 biće završena u novembru, kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Kada budemo završili ovu deonicu, biće gotov kompletni južni krak Koridora 10, osim Grdeličke klisure,koja se radi. Sledeće nedelje u pojedinim delovima klisure počinje asfaltiranje - rekla je Mihajlović i istakla da je to važna deonica i zato što su samo na Koridoru 10 glavni izvođači domaće kompanije.

Ona se osvrnula i na druge važne projekte.

Prema rečima ministarke Mihajlović, do kraja godine trebalo bi da se iz Beograda do Čačka stiže za sat vremena.

- Imamo 200 kilometara puteva više nego pre tri godine - dodaje ministarka građevinarstva i navodi da zbog usporavanja radova ima i kažnjenih i izvođača upozorenih žutim kartonima.

- Mi smo, recimo, na Koridoru 11 uputili izvođaču opomenu pred raskid ugovora, ukinuli smo saglasnost za neke podizvođače. Na Koridoru 10 su Koridori Srbije kaznili neke izvođače i mi ćemo verovatno dati još neke opomene pred raskid. To je ono što mora da se dešava da bi se posao ubrzao - istakla je Mihajlovićeva.

Srbiji je, dodaje, potrebna ozbiljna nacionalna građevinska kompanija koja će imati svoje radnike i svoje mašine.

- U septembru ćemo razgovarati o tome kako da napravimo takvu kompaniju. Srpske građevinske kompanije su prethodnih 20 godina doživele cunami. Nemaju mogućnost da imaju prave bankarske garancije, da mogu da se pojave na svetskim i našim tenderima. S druge strane, država jača, šteta je da ne osposobimo jednu veliku kompaniju koja će imati radnike i dobre mašine. Ne mora da bude javno preduzeće, smatramo da ne treba da bude, može da bude u početku deoničarsko društvo - rekla je Mihajlovićeva ističući da je cilj da se zapošljavaju domaći radnici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.