NavMenu

Bujanovački Megal počinje proizvodnju novog kotla na pelet - Biomega najpre na tržištu Makedonije

Izvor: Danas Utorak, 25.07.2017. 08:29
Komentari
Podeli
Pelet (Foto: Shutterstock)Pelet
Metalska industrija Megal a.d. Bujanovac najavila je početak proizvodnje kotla na pelet Biomega, koji će imati energetsku efikasnost od 90% i moći će da zagreva prostor do 350 kvadratnih metara.

Direktor preduzeća Dragoljub Kostić potvrdio je za Danas da će cena ovog kotla na tržištu biti između 1.300 i 1.600 EUR, u zavisnosti od energetske jačine.

- Računam da ćemo prve Biomegal kotlove, koji koriste italijansku elektroniku, isporučiti tržištu Makedonije. Tamo smo već dogovorili izvoz 2.000 naših drugih kotlova, vredan više od 1 mil EUR - precizirao je Kostić.

On navodi da je uz podršku Fonda za razvoj Srbije, obezbeđeno 300.000 EUR za nabavku fiber lasera za sečenje lima, što će znatno poboljšati kvalitet izrade kotlova na čvrsto gorivo, što je i osnovna delatnost ovog preduzeća.

- Zbog povećanog obima posla, imamo stalno otvoreni konkurs za varioce i inženjere, jer nas do kraja godine očekuje realizacija ukupnog plana proizvodnje i plasmana oko 3.000 kotlova. Imamo konstantan rast proizvodnje - objasnio je direktor Megala.

Megal zapošljava oko 140 radnika, čija je prosečna zarada oko 35.000 dinara. Najveći deo kapitala je u vlasništvu malih akcionara, dok država raspolaže sa 33% udela ovog najuspešnijeg preduzeća u bujanovačkoj opštini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.