NavMenu

Voćarima i vinogradarima za zaštitu od nepogoda 125 miliona dinara

Izvor: eKapija Ponedeljak, 24.07.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Biancoloto/shutterstock.com)Ilustracija
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje voćarskih i vinogradarskih zasada na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

Ovim konkursom predviđena je dodela sredstava u iznosu do 124.776.625 dinara, a sufinansira se do 60% investicije bez PDV-a, odnosno 70% za područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, lica mlađa od 40 godina i žene.

Sredstva se dodeljuju za nabavku elemenata za protivgradnu zaštitu za voćarsku proizvodnju, za nabavku stubova za podizanje zasada, žica za ograđivanje parcela, stubova za ogradu i sistema protiv smrzavanja "anti-frost".


Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 10 miliona dinara.

Konkurs je otvoren do utroška predviđenog iznosa, odnosno zaključno sa 15. septembrom 2017. godine.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je i konkurse za sufinansiranje zaštićene biljne proizvodnje, kao i za opremanje farmi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.