NavMenu

Mali akcionari Energoprojekta podržali preuzimanje

Izvor: Tanjug Sreda, 19.07.2017. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Udruženje malih akcionara Energoprojekta jednoglasno je podržalo ponudu preduzeća Napred razvoj, u vlasništvu Dobrisava Bojovića, i lica koja sa njim deluju za preuzimanje Energoprojekt holdinga a.d.

- Smatramo da je ponuđena cena akcija za otkup utvrđena u skladu sa Zakonom o preuzimanju i da je objektivna i korektna - navodi se u mišljenju Udruženja malih akcionara Energoprojekt, u koje je agencija Tanjug imala uvid.

Bojovićeva firma Napred razvoj je sa povezanim licima, beogradskim kompanijama Napred i Montinvest Properties i firmom Jopag AG iz Vaduca u Švajcarskoj, objavila 16. juna nameru za preuzimanje 64,68% akcija Energoprojekt holdinga po ceni od 1.501 dinar po akciji. Ponuda je otvorena do kraja sledeće sedmice.

Članovi Udruženja, bez izuzetog mišljenja, ocenjuju da je cilj ponuđača razvoj i konsolidacija preduzeća, kao i dalji razvoj poslovanja društva.

- Mali akcionari zaposleni u preduzećima sistema Energoprojekt holding smatraju predlog ponuđača u aktuelnim tržišnim uslovima i stanju u preduzeću korektnim, i da omogućava efikasniji i brži razvoj preduzeća - piše u mišljenju Upravnog odbora Udruženja malih akcionara, koji je potpisao njegov predsednik Zoran Simić.

- Uz dobar izbor rukovodstva koje će voditi preduzeće, smatramo da će sve predloženo biti ispunjeno - piše u dokumentu i dodaje se da o tome svedoči i saradnja koju su Energoprojekt i ponuđač imali u izgradnji sportske hale Beogradska arena, tokom devedesetih godina.

Kada je reč o razvoju preduzeća, mišljenja su da "koncentracija vlasništva omogućava sprovođenje poslovne politike i postizanje zadatih ciljeva na efikasniji i lakši način".

Za male akcionare je "prihvatljiva namera ponuđača da proširuje i unapređuje delatnosti i polja delovanja ciljanog društva", pri čemu navode da će "poseban akcenat biti na daljem razvoju novih, a naročito stranih tržišta, što bi omogućilo bolje poslovanje".

Realizovanje strateških planova, smatraju, "neće uticati na politiku zapošljavanja i ravnopravan status radnika, uključujući i njihov materijalni status".

U dokumentu se takođe navodi da Udruženje malih akcionara nije imalo nikakve pregovore sa ponuđačem, i da ne postoje ugovori i sporazumi između predstavnika ovog udruženja sa ponuđačem i licima sa kojima zajednički deluje, a koji se odnose na isplate naknada ili druge pogodnosti za članove ove grupacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.