NavMenu

U Kragujevcu otvoren Avantura park

Izvor: eKapija Ponedeljak, 17.07.2017. 08:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Veronika Kovalenko/shutterstock.com)Ilustracija
U borovoj šumi iznad jezera u Šumaricama na oko osam stotina kvadratnih metara otvoren je Avantura park. Investitor je Gradska turistička organizacija Kragujevca koja za projekat od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dobila sedam miliona dinara dok je Grad za plaćanje PDV-a obezbedio 1,4 miliona.

- Grad je stao iza ovog projekta kao što će podržati svaki sledeći projekat sličnog karaktera. Veliko mi je zadovoljstvo što je Kragujevac dobio Avantura park, koji će pored Kreativnog Velikog parka i trim stazu u Šumaricama svakako upotpuniti rekreativnu, zabavnu i turističku sliku grada. Ovakvi i slični sadržaji život u gradu čine kvalitetnijim, ne samo za Kragujevčane već i za ljude koji posete naš grad – rekao je prilikom otvaranja Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika.

Avantura park je izgrađen na lokaciji gde već postoje uređena plaža i različiti sportsko–rekreativni sadržaji. U njemu će posetioci prolaziti prepreke uz pomoć obučenih instruktora i u sigurnosnoj opremi koju dobijaju na ulasku u park. Avantura park je potpuno bezbedan, ima sve ateste i sertifikate po evropskim standardima, a ispoštovani su i ekološki standardi pa drveće na ovoj lokaciji nije ugroženo jer su stubovi izgrađeni u neposrednoj blizini stabala.

Snežana Milisavljević, direktorka GTO Kragujevac, kaže da je izgradnjom ovog parka realizovana jedna od projektnih ideja obuhvaćenih Strategijom razvoja turizma grada Kragujevca od 2015. do 2020. godine.

Avantura park biće predat na upravljenje i održavanje Sportskom centru Park, a Marko Pavlović, direktor Sportskog centra, je istakao značaj Avantura parka na ovoj lokaciji jer, kako kaže, jezero u Šumaricama je već izgubilo posetioce zbog brojnih modernih akvaparkova, privatnih kupališta sa velikim brojem sadržaja.

Inače, u planu je da se od ove lokacije napravi centar za outdoor sportove (sportove u prirodi) i mesto za opuštanje ali da ponudi i sadržaj za mlade, ljubitelje sporta i adrenalina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.