NavMenu

Dostavne tarife niže i do 70% - Kompanija Eurosender za slanje pošiljaka predstvila usluge na srpskom tržištu

Izvor: eKapija Utorak, 27.06.2017. 13:48
Komentari
Podeli
Kompanija Eurosender, jedna od vodećih evropskih rezervacijskih sistema za dostavne usluge različitih vrsti pošiljaka, predstavila je svoje usluge na srpskom tržištu. Kako je navedeno u saopštenju kompanije, nakon lansiranja u maju 2014. godine, ostvarili su partnerstva sa vodećim evropskim dostavnim kompanijama kako bi ostvarili cene dostave koje su čak 70% niže od standardnih dostavnih tarifa.

Poslovanje su počeli kao startap i za dve godine ostvarili poslovni uspeh širom Evrope.

Tim Potočnik, jedan od osnivača i direktor, opisao je Eurosender kao online rezervacijski sistem koji ubrzano raste i koji je specijalizovan za dostavu različitih vrsta pošiljaka širom Evrope, kao što su prtljag, paketi, manje pošiljke, sportska oprema i drugo.

- Ideja da kreiramo sistem Eurosender došla iz našeg nezadovoljstva kompleksnošču i visokim troškovima dostave između evropskih gradova. Zato smo odlučili da stvorimo platformu koja objedinjuje potražnju za dostavnim uslugama. To znači da smo ujedinili uslove dostave koji se primjenjuju, bez obzira na to koja dostavna kompanija obavlja uslugu i delujemo u ime kupca, ukoliko se pojave bilo kakvi problemi sa prevozom. Naš fokus je na upravljanju vremenom – usluga je ekonomična zahvaljujući jednostavnom procesu naručivanja, što znači da Eurosender nije samo web stranica za poređenje cena, nego svakom kupcu dodeljuje dostavnu kompaniju u zavisnosti od njegovih potreba i nivoa cena. Dokazali smo da su naše usluge pristupačne i isplative, i srećni smo što smo u prilici da ih predstavimo i na srpskom tržištu – rekao je Tim Potočnik.

Kako je objasnio, Eurosender usluge su odnedavno dostupne u Srbiji i rezultati su, kako kaže, odlični, jer se inostrani partneri srpskih malih i srednjih preduzeća sve više odlučuju za korišćenje usluga ove kompanije prilikom slanja paketa u Srbiju. Takođe, veliki broj Srba koji žive i rade u zemljama Evropske unije, koristi ove kompanije usluge za slanje paketa kući.

- Usluge koje nudi Eurosender najbolje su rešenje za mala i srednja preduzeća koja nemaju veliki obim dostave, pa stoga ne mogu ostvariti povoljne ugovore sa dostavnim kompanijama. Naša usluga je optimizirana za pošiljke do 50 kg, ali takođe nudimo konkurentne cene za veće pošiljke i palete - dodaje Potočnik.


Kako se pojašnjava, proces dostave koju nudi Eurosender vrlo je jednostavan za krajnjeg korisnika: narudžba se ostvaruje putem web stranice na kojoj se odaberu 3 parametra – zemlja preuzimanja, zemlja odredišta i težina pošiljke. Tada sistem automatski generiše završnu cenu koja se ne povećava tokom procesa narudžbe. Sve pošiljke su osigurane u vrednosti do 200 EUR od mogućeg gubitka i oštećenja, a paketi se preko broja pošiljke mogu u svakom trenutku pratiti. Kao primer pristupačnih cena, u kompaniji navode da usluge dostave u Evropi počinju od 14.99 EUR.

Eurosender je startup kompanija koja je primljena u ProSiebenSat 1 akcelerator u Minhenu, u Nemačkoj. Početno ulaganje i mreža izgrađena kroz akcelerator pokazali su se ključnim faktorima za ulazak na najvažnija evropska tržišta, te su omogućili kompaniji Eurosender da proširi svoj koncept poslovanja prema B2B kupcima, dodaje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.