NavMenu

Hrvatske inteligentne sobe u više od 20 hotela u Srbiji - Riječki ADRIA Electronic nastavlja širenje na srpskom tržištu

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.06.2017. 19:16
Komentari
Podeli
Hrvatska kompanija ADRIA Electronic dobro je poznata hotelijerima u regionu. Osnovano još 1974. godine, riječko preduzeće se poslednjih godina specijalizovalo za inteligentne sobe i drugu elektronsku opremu za hotelske sisteme, pa od 2001. godine iza sebe imaju više od 200 instalacija i 20.000 soba, razvijenih i projektovanih prema specifičnom zahtevu investitora. Među njima je i više od 20 objekata u Srbiji.

Ambicije kompanije za srpsko tržište, međutim, znatno su veće. Kako kažu u razgovoru za naš portal, puno je prostora za širenje i u konstantnoj su potrazi za partnerima i klijentima u Srbiji.

- Imamo ugovorene hotele na Kopaoniku, u Kragujevcu i više hotela u Beogradu, dajemo podršku pri projektovanju na više projekata, a u pregovorima smo i za nekolicinu novih objekata – ističu za eKapiju.

Potencijal, navode, vide u jačanju turizma u Srbiji i značajnim pomacima u količini novih smeštajnih jedinica i rekonstrukciji postojećih.

- Imamo jako pozitivna iskustva u Srbiji, gde su naši sistemi implementirani u više od 20 objekata, a klijenti su izrazito zadovoljni našim proizvodima i uslugom.

Korisne kontakte, kako kažu, uspostavili su i na ovogodišnjem Sajmu tehnike u Beogradu, gde su izlagali, a to je ujedno bila prilika da se sursetnu i sa postojećim klijentima. Iako imaju velike planove za srpsko tržište, ne razmišljaju o otvaranju predstavništva.

- Uspešno surađujemo sa lokalnim firmama koje preuzimaju potrebne aktivnosti na tom području, pa nam u kratkoročnom periodu to još nije u planu.

Svi proizvodi riječkog preduzeća, objašnjavaju u ADRIA Electronic, su iz vlastitog razvoja i proizvodnje tako da se maksimalno prilagođavaju posebnim zahtevima svakog korisnika. Inteligentne ADRIA sobe po kojima su poznati, podrazumevaju mikroprocesorski upravljanu stanicu koja nadzire sve parametre važne za normalno funkcioniranje jedne hotelske sobe. To uključuje nadzor temperature, ulaza/izlaza, alarme i sl, a radi postizanja veće učinkovitosti povezane su i sa računarom što celokupnu kontrolu čini centralizovanom.


U kompaniji rade i na razvoju nove front end aplikacije za hotelsku recepciju, proširuju mogućnosti upravljanja rasvetom po DALI protokolu, a razvili su i nove periferije u staklenoj varijanti. Govoreći o novim rešenjima za klijente, dodaju i da su implementirali BLE komunikaciju za korištenje pametnih telefona za kontrolu pristupa, uz standardne RFID tehnologije.

Među dosadašnjim referencama kompanije u Srbiji su beogradski hoteli Holiday Inn, Town House 27, hotel Crystal, Paradiso, Life Design, Jump Inn, Argo, Atera, hotel Idila i Palisad na Zlatiboru, hotel RTB Bor, hotel Pašina Česma Leskovac, hotel Kopaonik i hotel Grey na Kopaniku, Specijalna bolnica Merkur Vrnjačka Banja, hotel Park u Rumi i drugi...
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.