NavMenu

Tenderi za izgradnju lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine u septembru 2017. - Ugovor o prenosu novca 12. jula

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 22.06.2017. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Sva dokumentacija za izgradnju lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine spremna je i čeka 12. jul.

Kako za 021 kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, tog dana će Ministarstvo finansija i Evropska investiciona banka potpisati ugovor o prenosu novca za ovaj projekat, te slede javne nabavke.

On za 021 napominje da se radi o ogromnom projektu koji će trajati godinama, a trenutno je na Evropskoj investicionoj banci da ga, na osnovu dokumentacije koju o njemu ima, odobri.

- Taj ugovor bi podrazumevao da u septembru imamo postupak javne nabavke, kojim bi se u roku od 60 dana odabrao izvođač radova. Radi se o 35.000 kvadratnih metara prostora, sa oko 400 kreveta i 16 operacionih sala, dijagnostičkim blokom sa punom opremom i kadrom. Bez tri godine teško da može da bude završen ceo projekat. Kada se deo bolničkog kruga iseli u B i C lamelu, deo postojećih zgrada će ostati u funkciji, a trenutno još uvek razmišljamo koja će njihova namena biti - da li ćemo ih prenameniti u neki tip sekundarne bolnice, koja Novom Sadu nedostaje, ili ćemo ići u neki drugi koncept - naveo je Gojković za portal 021.

Kako je dodao, za Novosađane je najbitnije da je završena prva faza rekonstrukcije Klinike za ginekologiju, a sledi druga faza i rekonstrukcija Zavoda za perinatologiju. Završen je i prvi deo projekta obnove Klinike za neurologiju i psihijatriju, kojom se decenijama, tvrdi Gojković, niko nije bavio.

- Trenutno se radi projektna dokumentacije za drugi deo, a krećemo i sa postupkom javne nabavke za rekonstrukciju i adaptaciju Klinike za infektivne bolesti. Pripremljeni su i projekti za rekonstrukciju Klinike za ortopediju, a uskoro kreće projekat obnove Klinike za interne bolesti, tako da uporedo s izgradnjom novih kapaciteta radimo i na obnovi starih -poručuje sekretar.

Podsetimo, Klinički centar Vojvodine planiran je još pre 30 godina kao ustanova sa tri odvojene lamele - A, B i C. Samo je lamela A završena u potpunosti, sa mostom koji povezuje lamele i ulazom, dok kosturi lamela B i C stoje i danas. Za njihovu izgradnju je Srbija dobila novac od Evropske banke za obnovu i razvoj još 2006. godine i to u iznosu od 35 mil EUR, ali ništa nije urađeno.

Građevinska dozvola za lamele B i C konačno je stigla u oktobru prošle godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.