NavMenu

Obezbeđeno 100 miliona dinara za nabavku magnetne rezonance u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine

Izvor: RTV Ponedeljak, 19.06.2017. 14:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: zlikovec/shutterstock)Ilustracija
Pokrajinska vlada je obezbedila 100 miliona dinara za kupovinu magnetne rezonance za potrebe Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da je reč o najsavremenijem uređaju, te da Vojvodina prvi put dobija magnetnu rezonancu namenjenu isključivo lečenju dece.

On je na koferenciji za novinare rekao da će nabavkom ovog aparata 400.000 dece, koliko ih gravitira ka Dečijoj bolnici, imati najsavremeniji uređaj za lečenje.

- Koliko je značajna i važna nabavka magnetne rezonance govori podatak da se u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na godišnjem nivou leči od 11.000 do 13.000 dece koja se hospitalizuju, a da se obavi preko 140.000 pregleda - naveo je Gojković.

On je podsetio da je pre dve godine Fondacija Magnet za ljubav pokrenula akciju nabavke magnetne rezonance, a da se, nakon apela Dečje bolnice i Fondacije, krajem prošle godine u projekat uključila i Pokrajinska vlada.

- Mi smo uporedo sa nabavkom sredstava, ušli u proceš pripreme zgrade, u kojoj bi se ta nova nuklearna magnetna rezoanca nalazila i u prethodna četiri meseca radili smo na pripremi dokumentacije u vezi sa zgradom i taj posao je sada kompletno završen - rekao je Gojković i dodao da će zgrada nuklearne magnetne resonance biti smeštena neposredno iza Klinike za stomatologiju Vojvodine.

Za izgradnju tog objekta, kako navodi, obezbeđena su sredstva rebalansom budžeta, koji je usvojen prošlog petka na sednici Skupštine Vojvodine.

- Objekat će se prostirati na 200 kvadratnih metara i očekujemo nakon tehničkih stvari u vezi sa prenosom sredstava, u sledećih 15 do 20 dana da imamo javnu nabavku za objekat u kome će biti smeštena magnetna rezonanca - kazao je Gojković i dodao da je plan da taj objekat bude gotov za tri do četiri meseca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.