NavMenu

Niš sprema radnu zonu za Leoni - Počinje izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže

Izvor: Beta Utorak, 30.05.2017. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)
U radnoj zoni Donje Međurovo kraj Niša u kojoj se gradi fabrika nemačke kompanije Leoni uskoro će početi izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, a vrednost tih radova iznosiće maksimalno 64 miliona dinara, saopšteno je na sednici Veća grada Niša.

- Ministarstvo privrede će sa bezmalo 31 milion dinara finansirati gradnju vodovodne i kanalizacione mreže, a grad Niš će učestvovati u izgradnji sa skoro 34 miliona dinara - rekao je danas Ivan Petković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Prema njegovim rečima, vodovodna i kanalizaciona mreža biće izgrađene na čitavom prostoru radne zone Donje Međurovo, odnosno na 53,3 hektara, a ne samo na površini od osam hektara na kojoj Leoni gradi pogon.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković je dodao da Leoni u industrijskoj zoni na ulazu u grad sada gradi pogon od 6.000 kvadrata, u kojem će posao naći oko 600 ljudi.

- U planu je da do početka naredne godine bude izgrađena čitava fabrika površine 28.000 kvadrata, a da do oktobra 2019. godine u njoj bude zaposleno 2.200 ljudi - rekao je Zdravković.


U novoj fabrici nemačke kompanije Leoni proizvodiće se kablovski setovi i električni uređaji za automobile, a prema prvobitnim najavama, Leoni će proizvodnju u pogonu u Nišu pokrenuti tokom predstojećeg leta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.