NavMenu

Mastercard dobio odobrenje za kupovinu kompanije VocaLink - Britanska agencija potvrdila planiranu akviziciju

Izvor: eKapija Sreda, 12.04.2017. 14:48
Komentari
Podeli
Kompanija Mastercard dobila je odobrenje za kupovinu kompanije VocaLink Holdings Limited. Agencija za fer tržišnu utakmicu Velike Britanije potvrdila je planiranu akviziciju i dala finalno odobrenje predloženog seta pravnih lekova koji se odnosi na zabrinutost konkurencije.

Očekuje se da će se dogovor finalizovati u narednih nekoliko nedelja, saopšteno je iz kompanije Mastercard.

Kompanija VocaLink je lider u segmentu plaćanju preko bankarskih računa, a njihova tehnologija omogućava momentalne transakcije na najvećim svetskim finansijskim tržištima među kojima su Velika Britanija, Singapur i Tajland, dok će se SAD priključiti kasnije tokom godine. Ova akvizicija će omogućiti kompaniji Mastercard da zauzme više stratešku ulogu u Velikoj Britaniji, kao i na ostalim tržištima širom sveta.

VocaLink će Mastercard poslovanju doprineti kroz izvanredan tim specijalizovanih stručnjaka, jedinstvenu tehnologiju za bankarske račune i usluge, kao što je analitika upravljanja prevarama. Ta kombinacija će omogućiti holistički pristup prodaji, plaćanje između fizičkih i pravnih lica, kao i širi spektar usluga. Ova akvizicija predstavlja dodatnu priliku za snažniji i održivi prelazak sa korišćenja keša i čekova na elektronska plaćanja kada se vrše plaćanja firmama, državnoj upravi ili privatnim licima.

- Imamo mogućnost da sve što smo postigli sa karticama primenimo na plaćanja preko bankarskih računa. Učinićemo proces plaćanja inkluzivnijim tako što ćemo proširiti pristup elektronskom plaćanju. Srušićemo granice time što ćemo uneti inovacije u različite tipove i tokove plaćanja. Ubrzaćemo proces plaćanja tako što ćemo dodati opcije za momentalno plaćanje na više mesta i putem više uređaja - rekao je Majkl Mibah, direktor sektora za proizvode kompanije Mastercard.


Nakon što je završen zakonski pregled, kompanije Mastercard i VocaLink će raditi na zaključivanju transakcije u narednih nekoliko nedelja.

Nakon zaključivanja Dejvid Jejts će se pridružiti upravnom odboru kompanije Mastercard i naći će se na poziciji izvršnog direktora za VocaLink. Pol Stodar biće unapređen u direktora kompanije VocaLink.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.