NavMenu

Potraga za prvih 100 kandidata - Novi krug testiranja za prekvalifikacije za IT sektor 26. marta

Izvor: Tanjug Petak, 24.03.2017. 10:27
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da će u nedelju, 26. marta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu biti održan drugi krug testiranja 200 kandidata za prekvalifikaciju za IT sektor, kako bi se odabralo prvih 100 koji će pohađati taj program.

Ona je istakla da je cilj ovog programa prekvalifikacije povećanje stope zaposlensoti, kao i da se prijavilo više od 8.000 ljudi, od kojih je onlajn testiranjem odabrano njih 200.

- Rezultati su fantastični. Ti ljudi nisu iz IT sektora, ali su njihove analitičke sposobnosti izvanredne, tako da verujem da će i njihovo zapošljavanje nakon prekvalifikacije ići lako - rekla je Brnabić.


Ministarka je dodala i da su neke privatne firme već zainteresovane da podrže državu u programu prekvalifikacije i preuzmu neke od kandidata, te ponovila da je planirano da ove godine program prekvalifikacija završi 1.000 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.