NavMenu

UPŽ Srbije obeležava međunarodni Dan devojčica u IKT - Osnovci predstavljaju svoje preduzetničke ideje

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.03.2017. 12:07
Komentari
Podeli
(Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)
Povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u IKT-u, Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ) uz podršku Telenor fondacije drugu godinu zaredom organizuje takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovnih škola pod nazivom "Uhvati ideju". Na ovaj način podstiče se preduzetničko razmišljanje kod najmlađih, a više informacija o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu može se preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije.

Zadatak je da devojčice predstave svoje preduzetničke ideje odgovarajući na temu takmičenja - Kako da znanje pretvorim u preduzetništvo. Učesnice bi trebalo da budu inovativne i kreativne u osmišljavanju što interesantnijih radova u formi video tutorijala na zadatu temu, u trajanju do 90 sekundi. Organizatori navode da na konkursu učestvuju timovi sastavljeni od po tri članice, čime se podstiče timski rad.

Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, a pobednički timovi biće proglašeni nakon radionice koja će za finaliste takmičenja biti održana 27. aprila 2017. godine u kompaniji Telenor.


Međunarodni Dan devojčica ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu. Projekat ima za cilj da ohrabri devojčice prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima, u sektorima poput informacionih tehnologija. Kako je ova decenija proglašena decenijom preduzetništva od strane Ministarstva privrede Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije želi da podstakne devojčice da stiču svoja prva iskustva u preduzetništvu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.