NavMenu

VUČIĆ: Do kraja 2017. dobijamo koncesionara za beogradski aerodrom

Izvor: Tanjug Petak, 17.02.2017. 08:28
Komentari
Podeli
Aleksandar Vučić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja 2017. Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu dobiti koncesionara na 25 godina, koji će obezbediti velike prihode i investiciona ulaganja.

Vučić je za RTS rekao da je to pametan posao i da je ova vlada napravila od beogradskog aerodroma profitabilno preduzeće.

- Mi računamo da možemo da uzmemo unapred oko 350 ili 400 mil EUR - rekao je Vučić dodajući da je godišnji profit aerodroma sada oko 30 mil EUR.

On je naglasio da će koncesionar - operater raditi mnogo bolje nego što mi možemo da radimo.

Premijer očekuje da ćemo od godišnje koncesione takse dobijati između 4 i 16 mil EUR i da ćemo, ako je prosek 10 mil EUR, moći da uzmemo više od 250 mil EUR samo po tom osnovu.

- Na sve to planiramo još oko 713 mil EUR investicionog ulaganja u pistu, drugu i pomoćnu pistu i drugo, tako da će aerodrom biti 10 puta bolji nego danas - naglasio je Vučić.


On kaže da se očekuje da će aerodrom 2020. imati osam miliona putnika i veće prihode nego ikada.

Vučić je naglasio da nema nijednog razloga da se ne uđe u koncesiju, iako je aerodrom i sada profitabilno preduzeće, ističući da će aerodrom svakako posle 25 godina ponovo biti naš, odnosno da koncesionar neće postati vlasnik aerodroma.

Vučić navodi da aerodrom u Skoplju drže Turci, aerodrom u Zagrebu Francuzi, u Ljubljani Nemci...

- Kod nas Srba samo da se kritikuje. Ponosim se tim što planiramo da uradimo sa aerodromom i do kraja godine ćemo to završiti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.