NavMenu

MIHAJLOVIĆ: 2017. je poslednji rok za Koridor 10

Izvor: B92 Nedelja, 08.01.2017. 19:22
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Izgradnja Koridora 10, najvažnijih 600 kilometara puta kroz Srbiju, biće zvanično zatvorena sredinom ove godine.

Ministarka Mihajlović garantuje da su i papiri i novac pripremljeni i obezbeđeni, ali joj i dalje smeta što taj posao nije završen mnogo ranije. Njen prethodnik Milutin Mrkonjić kaže da se toliko veliki projekti grade nekoliko mandata.

Priča o Koridoru 10, kao tranzitu ka EU, čula se prvi put pre 34 godina, sredinom devedesetih uzeti su prvi krediti, a taj auto-put se gradi deceniju i po. Na, kako ga je aktuelna ministarka saobraćaja nazvala, najvažniji infrastrukturni projekat u zemlji, biće stavljena tačka za nekoliko meseci.

- Po našim procenama ostalo je samo 27 kilometara najtežih deonica. Ne volim da u dan kažem, ali je 2017. za Koridor 10 posledni rok - kaže ministarka infrastrukture, saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović.

Najveći pečat na asfaltu Koridara 10 ostavljaju jedan čovek i jedna žena. Inženjer Mrkonjić ne zna koliko je tačno njegovih deonica, ali zna da ga je 2008. od cilja delilo 330 kilometara. Kaže, "mi smo uradili idejni i glavni projekat, platili 100 mil EUR eksproprijaciju zemljišta, obezbedili novac za izvođače i krenuli".


- Stvarno sam mislio da će ranije biti gotovo međutim podvaličim, na pripremu ide pola vremena kao i na gradnju - kaže Milutin Mrkonjić.

Danas su nekadašnji i sadašnji ministar saglasni oko toga da je kraj izgradnje Koridora 10 blizu i da ga ništa ne može zaustaviti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.