NavMenu

Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu adaptira i proširuje putnički terminal

Izvor: eKapija Petak, 24.06.2016. 12:06
Komentari
Podeli

(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Aerodrom "Konstantin Veliki" tokom 2015. godine kao i u prvoj polovini 2016. godine beleži porast broja putnika u odnosu na 2014. godinu. Naime, ukupan broj putnika na niškom aerodromu tokom 2014. godine iznosio je 1.335, a u periodu 2015. godine 36.258 putnika, dok u prvih pet meseci 2016. godine broj putnika je dostigao 26.380.

Iz niške vazdušne luke su za "eKapiju" najavili razvoj putničkog saobraćaja i kargo saobraćaja, kao i izgradnju logističkog centra.

Teneder za izradu saobraćajno tehničko tehnološkog projekta razvoja putničkog terminala raspian je danas. Dokumentacija bi trebalo da obuhvati projekat adaptacije i dogradnje postojećeg putničkog terminala aerodroma.

Projektom je neophodno odrediti saobraćajne, tehničke i tehnološke elemente neophodne za ispitivanje izvodljivosti adaptacije i dogradnje putničkog terminala Aerodroma Niš. Nabavka nove opreme i proces izvođenja radova moraju biti definisani u pomenutim projektima.

Zbog povećanog broja putnika, a kako bi se omogućilo neometano odvijanje saobraćaja u vršnom satu, neophodno je postaviti dodatni broj "check-in" šaltera za registraciju putnika i prtljaga sa odgovarajućim transportnim sistemom. Neophodno je formirati tj. proširiti kapacitete pregleda obezbeđivanja putnika i ručnog prtljaga pre ulaska u obezbeđivano-restriktivnu zonu. Ispitati da li je moguće zadržati postojeći pult carine i pasošku kućicu sa dva radna mesta prilikom proširenja kapaciteta pregleda obezbeđivanja ili isplanirati povećanje kapaciteta istih.

Neophodan kapacitet aerodroma koji treba da prati planirano opterećenje podrazumevao bi istovremenu opslugu dva aviona tj. opslugu ukupno 380 putnika u dolasku i 380 putnika u odlasku.

Kompletan tender pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.