NavMenu

Domaći internet portal "AskGamblers" prodat za 15 mil EUR

Izvor: Startit Utorak, 05.04.2016. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Fer Gregory/shutterstock.com)
Domaći "AskGamblers.com" prodat je za 15 mil EUR malteškoj firmi "Catena Media". U pitanju je najveća javno poznata akvizicija jedne domaće tehnološke kompanije.

Devetogodišnji "AskGamblers" je najposećeniji web portal za ocene igrača i rangiranje kazina, a tri godine zaredom proglašavan je najboljim sajtom igara za sreću na svetu. Sajt omogućuje igračima jedinstvenu priliku rešavanja sporova sa onlajn kazinima, što je dovelo do 5 mil EUR koji su vraćeni igračima, podatak koji doprinosi shvatanju popularnosti ovog servisa.

U firmi trenutno radi tim od 30 ljudi iz Beograda i svi će dobiti ponudu da nastave da rade za "Catenu", koja pre akvizicije broji 130 zaposlenih u tri zemlje. Proizvod i biznis su izgrađeni bez spoljne investicije.

Prihodi "AskGamblersa" u prvoj četvrtini 2016. godine iznosili su 810.000 EUR sa profitnom stopom koja prelazi 80%. Prihodi dolaze od organskih poseta i affiliate aranžmana, a očekivano je da će generisati 25.000 novih klijenata godišnje.

Generalni direktor "Catena Media" Robert Anderson istakao je nekoliko razloga zbog čega su se odlučili na akviziciju.

- Izuzetno smo ponosni na akviziciju "AskGamblers", koji je jedan od najboljih brendova na affiliate tržištu i čije poslovanje je u potpunom skladu za "Catena Media". "AskGamblers" je veoma važan sajt za operatore kazina i, uprkos strogim uslovima za sertifikovana kazina, doprinosi kreiranju bolje iGaming industrije. Ova transakcija je najveća u našoj istoriji i u skladu sa našom strategijom rasta kroz akvizicije na fragmentisanim tržištima. Paralelno, jačamo naš tim sa visokokvalifikovanim pojedincima i ova transakcija nam daje priliku da izgradimo kancelariju u Srbiji u ekstremno troškovno efikasan razvojni centar za "Catena Media" - rekao je Anderson.


Cena od 15 mil EUR platiće se u tri tranše — 3 mil EUR pri završavanju transakcije, 8,25 mil EUR kada se sva sredstva transferuju na "Catena Mediju" i 3,75 mil EUR šest meseci po akviziciji.

"Catena Media" osnovana je 2012. godine i okrenuta je prevashodno iGaming industriji, a glavna tržišta su joj Švedska, Norveška, Finska, Holandija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Igor Šalindrija, osnivač "AskGamblers"-a, rekao je povodom akvizicije da je "Catena Media" izrasla u jednog od najinteresantnijih igrača u ovoj industriji i da je "posebno uzbudljivo što će "AskGamblers" sada ući u svoju novu fazu zajedno sa njima".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.