NavMenu

Ring za borilačke sportove, VIP salon i noćni klub - Stadion "Tašmajdan" od aprila u novom ruhu

Izvor: Novosti Ponedeljak, 21.03.2016. 08:49
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Stadion "Tašmajdan" biće gotov do 31. marta. Do sredine aprila objekat mora da prođe kompletan tehnički prijem da bi dobio upotrebnu dozvolu. U drugoj polovini narednog meseca, grad Beograd organizovaće svečano otvaranje, za "Novosti" priča Milan Novović, direktor SC "Tašmajdan".

- Već imamo predugovorena četiri komercijalna događaja, a pravi šlag na torti biće organizacija "Dejvis kupa" na tek renoviranom stadionu - objašnjava Novović.

Kultna arena imaće šest vrhunski uređenih svlačionica. Interesantno, sudije i delegati imaće tu mogućnost da iz prostora za presvlačenje direktno ulaze u teren, odvojeno od sportista. Zbog bezbednosti, njihov ulaz ima senzorsko dugme. Po najvišim standardima uređene su jedna velika i dve male sale.

- Želimo da ovo bude beogradski centar za borilačke sportove. U velikoj sali imaćemo ring, ali i sve neophodne rekvizite gde sportisti mogu da vežbaju - objašnjava Novović.

Jedna od manjih sala biće pretvorena u ekonomat, gde će sportski kolektivi moći da odlažu opremu. Za visoke zvanice, jedna prostorija je namenjena za VIP salon.

Da bi stadion lakše mogao da se održava, kao i da se plaćaju računi, deo prostora ispod tribina pretvoren je u komercijalne lokale. Prema Novovićevim rečima, najinteresantnija je velika dvorana ispod stene, koja je idealna za neki noćni klub. Izolovana je ispod tribina, pa tako glasna muzika neće nikome smetati.

Tribine su obložene belim mermerom. A za predstavnike sedme sile napravljena je moderna loža, sa telefonskim priključcima i internetom.

- Prilikom rekonstrukcije korišćeni su kvalitetni materijali, koji će zbog svojih karakteristika produžiti već korišćenju objekta. Morali su da se ispoštuju najviši propisani standardi, što oko podloge, do svlačionica i toaleta. Napravljen je prolaz za kamione, a bezbednost je podignuta na najviši nivo - zaključuje sagovornik "Novosti".

Stadion je ranije imao velikih problema, jer je zapadna (najveća) tribina napravljena na steni. Pošto je reč o poroznom krečnjaku, bilo je neophodno da se on konzervira.

Samo od komercijalnih događaja koji su predugovoreni da se održe na stadionu, ove godine kasa sportskog centra biće punija za četiri miliona. Naravno, godina je tek počela, pa Novović očekuje višestruko veći priliv. Višak novca (oko 30 miliona) investiraće se u dalje poboljšanje uslova koje "Tašmajdan" nudi.

- Na stadionu ćemo moći da organizujemo gotovo sve sportske događaje, osim velikog fudbala. Najverovatnije, koristiće ga najviše košarkaši, rukometaši, futsaleri, a preko zime to će biti veliko klizalište - referiše prvi čovek "Tašmajdana".


"Taš" će otvoriti vrata i za muzičare. Prethodnih sedam decenija, ovde su održani mnogi legendarni koncerti.

Radovi u "Pioniru"


Prema Novovićevim rečima, Ledena dvorana "Pionir" ubuduće, koristiće se od maja do zime, što do sada nije bio slučaj. Nabavljena je multifunkcionalna podloga, pa će hokejaši i klizači moći nesmetano da vežbaju, a održavaće se takmičenjaiu drugim sportovima. Što se tiče dvorane "Aleksandar Nikolić", u toku je izrada projekta proširenja kapaciteta, a ideja je da hala u budućnosti može da primi 10.000 gledalaca.

Manji broj zaposlenih


Sportski centar "Tašmajdan" trenutno ima 104 zaposlene osobe. Pre samo dve i po godine, na "Tašu" je radilo 140 radnika.

- Napravili smo presek. Neki su otišli u penziju, a s nekima smo napravili sporazum, sa plaćenim otpremninama. S drugačijim pristupom poslu, sada bolje funkcionišemo nego onda kada je bilo 140 zaposlenih - objašnjava Novović.

Termalni izvor

- Počinjemo da istražujemo geotermalne izvore koji se nalaze na prostoru kojim upravlja "Tašmajdan". Njihovom eksploatacijom u budućnosti poboljšaćemo energetsku efikasnost, a samim tim i smanjiti troškove - najavljuje Milan Novović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.