NavMenu

Posle 13 godina Beograd dobija GUP - Novi centri komercijalnog i stambenog razvoja Makiško polje i Ada Huja

Izvor: Blic Nedelja, 06.03.2016. 15:49
Komentari
Podeli
Posle trinaest godina, Beograd će dobiti Generalni urbanistički plan, najvažniji strateški dokument koji predstavlja planski osnov za modernizaciju, nove investicije i radna mesta, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je objasnio da će GUP značajno doprineti i jasnijem definisanju infrastrukture na osnovu čega će se i građevinske dozvole izdavati brže.

GUP i 19 planova generalne regulacije naći će se pred odbornicima Skupštine grada u ponedeljak, rekao je Mali.

- Novi centri komercijalnog i stambenog razvoja, prema GUP-u, biće Makiško polje i Ada Huja, a definisano je devet novih privrednih zona koje će se nalaziti na obodu grada - rekao je on.

Konkretne predloge koji su predviđeni usvajanjem GUP-a, gradonačelnik ocenjuje kao veliki podstrek industriji i privlačenju novih investicija.

- Predviđeno je da preko 50% površine grada ima direktnu primenu, dakle neće više biti potrebe da se prave planovi detaljne regulacije - istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, planirano je i da se teretni saobraćaj izmesti iz centra grada, što će i biti omogućeno izgradnjom obilaznica i metroa.

Istakao je i da je u sklopu razvoja "Beograda na vodi", proširenja Aerodroma, razgovarano sa potencijalnim investitorima sa ciljem da se nađe partner koji bi uložio 25 mil EUR kako bi se rekonstruisao "Sava centar".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.