NavMenu

"BigPizza" traži partnere - Planirano širenje i u regionu

Izvor: Franchising.rs Ponedeljak, 10.08.2015. 09:48
Komentari
Podeli
(Foto: bigpizza.rs)
Kompanija "MIM Team Food", vlasnik brenda "BigPizza", nakon dve godine samostalnog širenja lanca picerija, odlučila je da se upusti u franšizing. Kako kažu u ovoj kompaniji, franšizni model je idealna prilika za izgradnju novih partnerstava i obostrani uspeh.

"BigPizza" zasada ima 12 picerija – 11 u Beogradu i jednu u Pančevu. Franšizing će biti idealan model za izgradnju novih partnerstava i otvaranje novih lokala.

– Sa vizijom da naši objekti postanu omiljena destinacija, a dostava jedini izbor svih koji vole brzu uslugu, za sada u Srbiji, u budućnosti i regionalno, odlučili smo se da sledeći potez bude širenje kroz franšize. Osnovna misija, i u franšizingu, biće pružanje vrhunske usluge, raznovrsnih, inovativnih proizvoda postojećim i novim potrošačima, u isto vreme zadržavanje kvaliteta, standarda. Da bismo to postigli, neophodno je biti pristupačan kupcima, što je jedino moguće brzom, ali pre svega kvalitetnom ekspanzijom – kažu osnivači kompanije.

Primaoci franšize su, prema njegovim rečima, u velikoj prednosti, jer dobijaju kompletan "know-how" i uređeno poslovanje sa unapred postavljenim pravilima.

- To automatski umanjuje rizike dodatnih troškova koje smo mi kao startap kompanija imali na početku, a koji su često mnogo veći od projektovanih. Posebna prednost je uređeno poslovanje u okviru koga ne postoji, ili je šansa veoma mala za iznenađenja i odstupanje od postavljenih pravila, koja su kreirana upravo svakodnevnim prevazilaženjem izazova – kažu u ovoj kompaniji.

Tržište u Srbiji je, kako kažu vlasnici koncepta, specifično, ali u isto vreme i polje na kome je prostor za inovatore u bilo kojoj sferi poslovanja neograničen.

– Naši roditelji su dugi niz godina uspešno vodili "Marbo", a biznis započeli u Srbiji. Naša porodična poslovna tradicija je uvek uključivala preuzimanje rizika za proizvode i kompanije koje su kreirane na temeljima kvaliteta i svetskih standarda, a sa druge strane, promovisane kao drugačije od ostalih. Tako, ukoliko ste dovoljno maštoviti, kreativni i stručni, možete stvoriti nova pravila poslovanja i za kratko vreme i sami kreirati tržište. Mi, svakako, osluškujemo potrebe i svakodnevno unapređujemo sve segmente poslovanja kako bi kupac bio zadovoljniji – navode u kompaniji.


Franšiza lanca "BigPizza" dobra je poslovna prilika i zbog poverenja kupaca koje je sticano u prethodne dve godine kroz ponudu kvalitetnih proizvoda, različitih ukusa. Kako kažu, prvi su lanac koji je u ponudu uvrstio i proteinske proizvode i poslastice. Prednost ovog lanca, koja može značiti i primaocima franšize, jeste i to što svakom potrošaču daju mogućnost da izabere sastojke za svoju omiljenu pizzu. Sa druge strane, kada je reč o dostavi, "BigPizza" je, prema njihovim rečima, ispunila obećanje i daje besplatno pizzu ako se ne dostavi u roku od 30 minuta. Takođe, navode oni, možda nije poznato, ali drugo omiljeno jelo u Srbiji je – pica.

– Ono što je najvažnije, mi se ne vodimo teorijom koja kruži o franšizingu, da se davalac franšize razvija iz tuđeg kapitala. Nije nam želja da po svaku cenu damo franšizu i naplaćujemo razne naknade kroz poslovanje. Nasuprot, naša želja je da partneri prođu kroz standardizovanu obuku kako bi mogli da prate misiju, viziju i poštuju izgrađene vrednosti našeg brenda – naglašavaju u "BigPizza".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.