NavMenu

Šta čeka komunikacijske i marketinške stručnjake u 2015. godini?

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.02.2015. 13:43
Komentari
Podeli
U prisustvu više od 150 stručnjaka iz oblasti marketinga i komunikacija, iz više od 42 agencije i 38 kompanija, uspešno je održan prvi regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2015, u organizaciji portala "Marketing mreža".

Kroz interaktivan sadžaj, učesnici su imali prilike da definišu najveće izazove sa kojima će se ova struka suočiti u 2015. godini.

- Izuzetno smo zadovoljni što je prvi regionalni forum komunikacionih lidera IZAZOV 2015 naišao na ovakav odziv stručnjaka, što samo potvrđuje koliko nam je razvoj i unapređenje struke i stanja na tržištu svima važno. Često govorimo o izazovima koji nas očekuju u industriji komunikacija i marketinga, a na IZAZOVU 2015 smo imali prilike da zajedno diskutujemo o tendencijama i načinima da se izazovi uspešno prevaziđu - istakla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala "Marketing mreža".

Moderator panela "Trendovi – gde smo, a gde želimo da budemo" i direktor digitalne agencije "Pioniri Communications", Ivan Živković istakao je tokom panela da će advertajzing industriju u 2015. godini obeležiti transformacija.

- Agencije i klijenti će morati da se transformišu i prilagode izazovima koje donosi digitalno-tehnološka revolucija. Približavanje današnjem kupcu zahteva nove strategije i taktike, relevantnije poruke, nove alate i kanale u potpuno novom vremenskom okviru koji nikada nije bio kraći - zaključio je Živković.

Da godina neće biti laka ni za velike globalne kompanije potvrdila je i Mirela Micić, marketing i PR menadžer kompanije "Mercedes-Benz" za Srbiju, Crnu Goru i BiH.

- Najveći izazov je uskladiti globalne trendove i tehnologije sa potrebama lokalnog tržišta. Strateški važne pravce potrebno je podrediti očekivanjima krajnjih korisnika u Srbiji tako da idu u korak sa globalnim potrebama, a da budu dovoljno prihvatljivi i pitki krajnjem korisniku. Tehnologija je najveći izazov struke. Potrebno je ispratiti sve nove mogućnosti, a opet biti dovoljno prijemčiv i tradicionalan - istakla je Micić.

- Uprkos činjenici da je 2014. godina bila prilično neuobičajena, u smislu faktora koji utiču na oglašavanje (vanredni parlamentarni izbori, katastrofalne poplave, pad potrošnje), čini se da smo po prvi put od 2010. godine ostvarili blagi rast investicija u oglašivačkoj industriji u odnosu na prethodnu godinu. Takođe, suočavamo se sa značajnim promenama u konzumaciji medija, što stavlja pred celu industriju zadatak da se puno brže prilagodi, tj. da aktivno podstiče razvoj digitalnih kanala komunikacije kroz unapređivanje istraživanja, servisa, kvaliteta i raznovrsnosti sadržaja - stakao je Mile Banić, media direktor agencije "Grey Belgrade".

Centralne teme prvog regionalnog foruma komunikacionih lidera bile su usmerene na trendove u integrisanim komunikacijama, stanje na tržištu marketinških komunikacija i medija šestzemalja u regionu, kao i tendere za angažman agencija i očekivanja klijenta od agencija za uloženi novac.

Poseban segment foruma bio je posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija kroz interaktivne radionice, a svoje studije slučaja agencijama su predstavile kompanije: "Toyota Adria", "Henkel Srbija", "Microsoft", "Knjaz Miloš", "Telenor", UniCredit banka, "Confluence Property Management" (Ušće Shopping Centar), "Bambi", Eurobank, hotel "Radisson Blu Old Mill" i Registar nacionalnog internet domena Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.