NavMenu

Vlada Srbije izdvojila još 90 miliona dinara za razvoj inovacija - Konkurs otvoren do 9. oktobra

Izvor: eKapija Subota, 23.09.2017. 10:49
Komentari
Podeli
Vlada Republike Srbije izdvojila je iz budžeta 90 miliona dinara u okviru novog konkursa za inovacione projekte za fizička i pravna lica, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, u petak (22. septembra 2017. godine), prilikom obilaska kompanije Agrounik u Šimanovcima.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Vlade Srbije, konkurs je raspisan 20. septembra i biće otvoren do 9. oktobra. Pravna lica mogu da konkurišu za sredstva u iznosu do dva miliona dinara po projektu, dok fizička lica mogu da se prijave za maksimalno 400.000 dinara po projektu.

Ministar Popović je prilikom posete kompaniji Agrounik naglasio da vlada na ovaj način želi da pospeši saradnju nauke i privrede i da motiviše kompanije i fizička lica da što više sarađuju sa fakultetima, institucijama i naučno-istraživačkim organizacijama.

- Tako će se mnogo više koristiti inovacije i nove tehnologije u industriji, a kao rezulat dobićemo veću konkurentnost domaće industrije, rast izvoza i, što je najvažnije, otvaranje novih radnih mesta u visokotehnološkom sektoru - rekao je Popović.

Vlasnica kompanije Agrounik Snežana Đorđević navela je da je ova kompanija, zahvaljujući sredstvima koja je dobila od države za inovacije, istraživanje i razvoj, razvila laboratorije za mikrobiologiju, agrohemiju i molekularnu genetiku, i porasla od preduzeća koja je imalo dva zaposlena do firme koja danas ima više od 40 radnika, pri čemu polovinu svoje proizvodnje plasira na inostrano tržište.

Agrounik je prethodnih godina iskoristio više od 20 miliona dinara kroz konkurse ministarstva za nauku i Fonda za inovacionu delatnost, a ministar Popović najavio je da će ova kompanija u narednom periodu dobiti još 11 miliona dinara.

Sve potrebne informacije i formulari za prijavu na novi konkurs za inovacione projekte nalaze se na sajtu ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.