NavMenu

Za 50 malih preduzeća u Nišu oprema vredna 120.000 EUR - Grad i Help obezbedili bespovratna sredstva

Izvor: Beta Sreda, 23.08.2017. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: pogonici/shutterstock.com)
Veće grada Niša odobrilo je danas učešće grada u projektu nemačke nevladine organizacije Help koji podrazumeva dodelu bespovratne pomoći za osnivanje i razvoj 50 mikro i malih preduzeća na području grada.

Zamenik direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Ivan Petković rekao je da pojedinačna vrednost pomoći iznosi 2.400 EUR i namenjena je ranjivim grupama stanovništva, kao što su osobe sa invaliditetom, izbegla i raseljena lica i povratnici sa odsluženja zatvorskih kazni.

- Učešće grada u projektu iznosiće 48.000 EUR, a učešće NVO Help 72.000 EUR. Lica koja budu dobila pomoć učestvovaće sa 20% od vrednosti dobijene opreme - izjavio je Petković.

On je kazao da će lica koja budu konkurisala i čije ideje budu odobrene, pomoć dobiti u opremi.

- Ugovor o realizaciji projekta između grada Niša i Helpa biće potpisan u narednih desetak dana, a zainteresovana lica moći će da konkurišu za dodelu opreme ove i naredne godine - naglasio je Petković.


Prema Petkovićevim rečima, Help će projekat pomoći mikro i malim preduzećima realizovati na području čitave zemlje i njegova ukupna vrednost iznosiće 2,7 mil EUR. Od ovog iznosa, dodao je Petković, 2 mil EUR ozbediće nemačka vlada, 586.000 EUR gradovi i opštine u Srbiji, a 208.000 EUR učesnici projekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.