NavMenu

Ubrzane pripreme za program IPARD fondova EU - Prvi konkurs za srpske poljoprivrednike na jesen 2017.

Izvor: Beta Petak, 23.06.2017. 12:03
Komentari
Podeli
Srbija ubrzano radi na uklanjanju nedostataka koje je uočila Evropska komisija u vezi kapaciteta Uprave za agrarna plaćanja, koja je preduslov za korišćenje pretpristupnih fondova EU za poljoprivredu (IPARD), rekao je u četvrtak (22. juna 2017. godine) Danilo Golubović iz kabineta ministra zaduženog za evropske integracije.

Nakon dolaska i nalaza revizije Evropske komisije, svi učesnici u tom poslu iz ministarstava poljoprivrede i finansija rade na tome da se uklone uočeni nedostaci, istakao je Golubović i dodao da je vlada napravila IPARD grupu na čelu sa ministarstvom finansija, te da se svakih 14 dana analizira šta je do sada urađeno.

- Urađeno je dosta i sada stvari idu u dobrom pravcu - istakao je novinarima na marginama brifinga o poglavlju 11 (o poljoprivredi i ruralnom razvoju) u pregovorima sa EU koji su organizovali EU Info centar i projekat PLAC II.

Dodao je i da je u toku rekonstrukcija zgrade Srbijašuma gde bi trebalo da se rade prve dve mere iz programa IPARD. Plan je da se do kraja avgusta završi rekonstrukcija i da se potom ponovo Evropska komisija pozove u reviziju.


- Kada će to biti, zavisi od njih, a nakon njihovog dolaska, kao i parcijalno, kako bude završen određeni deo aktivnosti, obaveštavaćemo javnost jer ne želimo više ništa da predviđamo - kazao je Golubović dodajući da "pojedine stvari ne zavise od nas, već od onih koji će vršiti kontrolu".

Paralelno se, kako je rekao, radi i edukacija novozaposlenih u Upravi za agrarna plaćanja.

Prvi konkursi za program IPARD II očekuju se na jesen. To je program bespovratnih sredstava EU za razvoj sela za period 2014-2020. od ukupno 230 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.