NavMenu

KRNETA: Listiranje najbolja alternativa kompanijama za finansiranje

Izvor: eKapija Utorak, 06.06.2017. 15:53
Komentari
Podeli
Siniša KrnetaSiniša Krneta
Direktor Beogradske berze, Siniša Krneta, izjavio je da je najbolji način da velike privatne kompanije u Jugoistočnoj Evropi (JIE) izbegnu dužničku krizu - da prikupe kapital na tržištu.

- Neophodno je učiniti napor da se vodeće kompanije u JIE adekvatno informišu šta bi trebalo da urade da se nađu na tržištu kapitala i izbegnu dužničku krizu, koja je zadesila hrvatski Agrokor - rekao je Krneta za portal SeeNews, prenosi Wisebroker.

- Ova kriza pokazuje da bi vlasnici velikih privatnih kompanija u JIE trebalo da se okrenu berzama kako bi prikupili kapital za finansiranje rasta, umesto da uzimaju dodatne kredite - rekao je Krneta.

Po njegovom mišljenju, kvalitet i kvantitet IPO koji će biti realizovani u narednim godinama odrediće budući razvoj berzi u JIE, nakon što su pozitivni efekti postprivatizacionog procesa već odigrali svoju ulogu. Stoga, IPO će biti ključ rasta prometa na Beogradskoj berzi u 2017, podržan boljim makroekonomskim uslovima u poslednje dve godine, zaključio je Krneta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.