ALEKSANDAR PALAS HOTEL BEOGRAD


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Opis delatnosti
Hotel Aleksandar Palas nosi ime velikog srpskog kralja Aleksandra Obrenovića. Ideja za ovakav naziv nametnula se analizom samog položaja hotela. Smešten između ulica Kralja Petra I – dinastija Karađorđevića i Cara Lazara – dinastija Nemanjića, treća srpska dinastija Obrenovića dobila je svoje mesto u nazivu Hotela Aleksandar Palas.

Zgrada u kojoj je hotel smešten izgrađena je 1887. godine i datira iz XIX veka (u stilu neoklasicizma), kao i većina zgrada u neposrednoj blizini, čineći tako skladnu i lepu arhitektonsku celinu.


Cafe-club-restoran ¿Que Pasa? je otvoren 2000. godine kao prvi Latino bar u Beogradu i smešten je u prizemlju zgrade Hotela Aleksandar Palas.

Restoran Kraljevina je smešten na nivou -1 sprata hotela. Služi se originalna srpska kuhinja, spremljena na tradicionalan način. Restoran poseduje oko 80 mesta, a tokom letnjih meseci u specijalitetima restorana moći ćete da uživate i u letnjoj bašti, koja se nalazi na platou pored kluba ¿Qué Pasa?, a ispred luksuznog hotela sa pet zvezdica, Aleksandar Palas. Bašta ima 200 mesta, otvorena je od 09:00 h do 01:00 h, a na podijumu u večernjim satima gostima je užitak upotpunjen muzičkim programom.

Restoran ima konferencijsku salu (VIP salon) za privatne i poslovne sastanke do 30 ljudi.