NavMenu

Kako da vam ponedeljak postane omiljeni dan u nedelji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.08.2017. 15:23
Komentari
Podeli
(Foto: Oleksiy Mark/shutterstock.com)
Najgori dan u nedelji mnogima je ponedeljak, a razloga za to je mnogo. Povratak na posao, početak nove sedmice, nove radne obaveze, zadaci, itd. Mogli bismo nabrajati unedogled. Ipak, ponedeljak uopše ne mora biti grozan, a sve, zavisi od vas samih.

Dakle, umesto da sami sebi stvarate pritisak već od ranoga jutra, započnite ponedeljak na što je moguće mirniji način. Ako je potrebno, ustanite malo ranije kako bi na miru popili svoju prvu jutarnju kagu te kako biste se dobro pripremili za novu nedelju i sve obaveze koje vas čekaju.

Započnite u laganom ritmu

Iako mnogi savetuju da prvo treba napraviti one najteže zadatke, probajte suprotno. S obzirom na to da je ponedeljak već dovoljno težak sam po sebi, ostavite one najteže zadatke za ostatak nedelje ili barem za popodnevne sate. Ponedeljkom ujutro radite nešto zabavnije, jednostavnije zadatke koje takođe treba napraviti, a neće vas preopteretiti.

Pronađite nešto čemu ćete se radovati

Kako biste se više radovali ponedeljku, učinite nešto što će vas usrećiti. Na primer, obećajte sami sebi da kasnije idete u shopping ili otiđite u parfimeriju ili na pauzi za ručak pojedite kolač u svoju omiljenoj poslastičarnici. Na taj će vam način preživeti ponedeljak biti mnogo lakše.

Promenite svoju rutinu

Da bi vam ponedjeljak bio manje dosadan, nemojte dozvoliti da vam svaki dan bude isti. U svaki svoj radni dan uvedite nešto novo ili drugačije.

Priuštite sebi nešto slatko


Ako pazite na ishranu ili pak ste na dijeti, neka ponedeljak bude dan kada varate. Kupite čokoladu, neki fini kolač ili bilo šta od čega vam rastu zazubice i navalite na njega čim osetite da psihički tonete.

Nedelju iskoristite maksimalno


Da bi ponedeljak bio dobar, takođe je važno i na koji ste način proveli prethodni dan. Dakle, nedelju iskoristite do maksimuma. Uživajte, odmorite se i relaksirajte, priuštite sebi kupku ili provedite dan u prirodi. Nedelju veče iskoristite kako bi se pripremili za novu radnu sedmicu – pripremite outfit za ponedeljak, sastavite listuzadataka, itd.


Budite sami sebi na prvom mestu

Poslednja, ali nikako ne i manje bitna stvar je da bi sami sebi trebalo da budete na prvom mestu, i to ne samo ponedeljkom. Ali vreme ponedeljkom kad dođete doma s posla posebno posvetite samo sebi. Priuštite sebi kupku, pogledajte svoj omiljeni film ili idite na masažu.

Pronađite zanimljive aktivnosti i načine na koje ćete provoditi svoje vreme kroz nedelju, a koji se ne odnose samo na stvari vezane uz posao. Tu i tamo priuštite sebi spa tretman, posetite frizera, otiđite s dragom osobom u bioskop...aktivnosti je bezbroj, samo morate izdvojiti vreme za stvari koje vas ispunjavaju i čine sretnijom te ujedno i boljom osobom.

Preuzeto sa zena.hr
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.