NavMenu

Ko će biti najbolji pekar Srbije?

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.07.2017. 08:37
Komentari
Podeli
(Foto: wavebreakmedia/shutterstock)
Nakon velikog uspeha prve Pekarijade, kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije ove godine organizovaće drugo po redu nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara.

Profesionalni pekari Srbije, na ovogodišnjoj Pekarijadi svoje umeće pokazaće u četiri kategorije - u pravljenju tradicionalno obogaćenog hleba, najboljeg bureka sa sirom, obrednog hleba i dekorisanog slatkog kroasana, dok će se mladi pekari nadmetati u pripremi najukusnijih uskršnjih peciva. Prijave za najboljeg pekara Srbije su u toku i otvorene su do 20. septembra ove godine, saopštila je kompanija Lesaffre Srbija.

Nakon faze prijavljivanja uslediće predselekcija i odabir finalista. Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti preko sajta www.pekarijada.rs, mejlom na prijava@pekarijada.rs, putem SMS-a na broj 062/20-88-18, ali i preko Facebook stranice Pekarijada i poštom, na adresu Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd. Pobednici među profesionalnim pekarima biće nagrađeni novčanom nagradom u vrednosti od 800 EUR, dok će najbolji mladi pekar dobiti mogućnost da se zaposli i svoj talenat razvija u jednoj od najbolji pekara u zemlji.


U ovogodišnjoj Pekarijadi svaki kandidat kreiraće svoju recepturu za proizvod poštujući kriterijume koji se nalaze u opisu proizvoda i istu tu recepturu doneće na takmičenje. Za sve kandidate organizator će pripremiti neophodne sirovine i alat za svaku kategoriju u kojoj se takmiče, a takmičar će moći da donese svoj pekarski alat koji je komisija prethodno odobrila. Svakom takmičaru biće dato četiri sata za pripremu proizvoda, dok će ocenjivanje kandidata vršiti članovi stručnog žirija putem bodovanja. Svi takmičari mogu se prijaviti samo za jednu od kategorija.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.