NavMenu

Otvorena izložba slovenačke slikarke Majde Zorko

Izvor: eKapija Petak, 30.06.2017. 17:54
Komentari
Podeli
Sa otvaranja izložbeSa otvaranja izložbe
U holu centrale NLB Banke Beograd u četvrtak, 29. juna 2017. godine, otvorena je izložba slovenačke slikarke Majde Zorko, pod nazivom - Flower Power (Moć cveća).

Otvaranju izložbe prisustvovali su ambasador Republike Koreje u Srbiji Deđong Ju, ambasador Indonezije Hari Džejms Ričard Kandou i ambasador Republike Slovenije Vladimir Gasparič, kao i počasni konzul Republike Slovenije Rajko Marić, supruge ambasadora Maroka, Irana i Alžira, brojni umetnici, privrednici i predstavnici javnog života, saopštila je NLB banka.

- Bilo bi ludo takmičiti se sa prirodnom lepotom cveća. Zato radim ono što cveće ne može da radi. Koristim boje, linije, oblike i svoju imaginaciju na način na koji pravo cveće ne bi moglo nikada ni da pokuša. Moje viđenje cveća je i romantično i emotivno, lično i prozaično. Moje slike cveća su orkestrirane naracije živopisnih boja, teksture i dizajna - objasnila je Majda Zorko, autorka radova, svoj pristup slikanju cveća.

Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd, istakao je da Slovenija i Srbija imaju izuzetno uspešnu saradnju na svim poljima, ali se najčešće govori o saradnji na ekonomskom planu.


- Оvo je lepa prilika da još jednom potvrdimo da je ta saradnja dobra i na polju umetnosti, а moram da dodam da je u ovom prostoru zaista veliko osveženje videti umetnička dela. Svesni smo da je put umetnika često težak, i da je podrška profitnog sektora umetnosti od velikog značaja, posebno kada je u pitanju vrsta umetnosti koja po svojoj prirodi ne može da ima masovnu publiku - rekao je Greganović i naglasio da je ovo samo prva od izložbi u ovom prostoru, te da će već od jeseni mladi umetnici dobiti priliku da izlože svoje radove.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.