NavMenu

Borite se u Deligradskoj bici preko mobilnog telefona

Izvor: Južne vesti Petak, 23.06.2017. 16:55
Komentari
Podeli
(Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)
Svesni činjenice da mladi uglavnom slobodno vreme provode pored računara i mobilnih telefona, studenti iz Aleksinca su napravili aplikaciju koja, pored zabavnog, ima i edukativnu namenu. U njoj su predstavili Deligradsku bitku, kroz interaktivni udžbenik, niz igrica i kviz.

Na ideju da početak Prvog srpskog ustanka i bitku na Deligradu, u kojoj je Ustanička vojska ostvarila prvu pobedu nad Turskom, predstave kroz mobilnu aplikaciju, došao je student Fakulteta organizacionih nauka iz Aleksinca Janko Stanković.

Na teritoriji ove opštine je jedan od najznačajnijih događaja bila upravo ova bitka, kaže, pa su zbog toga hteli da je "digitalizuju" i predstave svima.

Na ovaj način, kroz igru i zabavu, svi će imati priliku da nauče nešto novo i obogate svoje znanje iz istorije. Aplikaciju čini udžbenik, u kome je detaljno opisana Deligradska bitka. Osim pisanog formata, korisnici imaju mogućnost i da preslušaju sadržaj udžbenika, pošto se on nalazi i u audio formatu - priča Stanković.

U pauzama od učenja, dodaje, korisnici mogu i da odigraju neku od igrica koje su osmislili i zabave se. Na kraju postoji i kviz u kome mogu da provere šta su naučili.

Osim Stankovića, u realizaciji su učestvovali i studenti Elektronskog fakulteta Ognjen Marinković, Nemanja Raković i Stefan Stamenković, kao i dizajneri Vojin Jovanović i Neda Jovičić.

Aplikaciju svi zainteresovani mogu besplatno da preuzmu sa Google Play prodavnice.

Kreiranje aplikacije Interaktivni udžbenik - Deligradska bitka je, kažu, prvi korak u okviru projekta Zašto volim Aleksinac, koji su podržali Otis i Opština Aleksinac.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.